Soundear "original"

Gehoorschade is een actueel item. Het SoundEar display is een compacte geluidsmonitor met een aantrekkelijk ontwerp dat mensen eraan herinnert minder lawaai te maken.

SoundEar ® maakt het geluidsniveau inzichtelijk en voorkomt gehoorbeschadiging. Hierdoor is het SoundEar scherm met name geschikt voor plaatsing in bijvoorbeeld productiewerkplaatsen in de industrie, maar ook in de horeca, zwembaden, kinderdagverblijven, muziekscholen of concertruimtes.

De SoundEar ® geluidsmeter geeft op eenvoudige wijze een visueel waarschuwingssignaal. Dit optisch signaal licht op wanneer het geluid in de ruimte waar het toestel zich bevindt, boven een door de gebruiker via een draaiknop ingesteld niveau tussen 40 en 115 dB(A) gaat (16 niveau’s mogelijk). De SoundEar meter is zo een ideaal en eenvoudig bewustmakingsmiddel van de gevaren van langdurige onbeschermde blootstelling aan lawaai. De toestellen worden eenvoudig aangesloten op het stopcontact en kunnen makkelijk bevestigd worden aan bv. een muur.

Als optie kan je ook een tijdshistoriek van de geluidsmetingen downloaden op uw PC (zie de SoundLog uitbreiding) , ideaal voor lange termijn evaluaties en studies.

De SoundEar ® is eventueel ook bruikbaar als meetinstrument in de eerste categorie (maximaal geluidsniveau ≤ 85 dB(A) LAeq,15min en ≤ 92 dB(A) LASlow,max) van de nieuwe Vlaamse geluidsnormen. (Besluit Vlaamse Regering 17 februari 2012). In deze eenvoudigste categorie (muziek in café, fitnescentrum, winkel, restaurant,...) heeft men geen verplichting tot meten maar kan de SoundEar een goedkoop en eenvoudig middel zijn om duidelijk te weten wanneer de grens van ≤ 92 dB(A) LAslow,max overschreden wordt.

Instellen & werking van de SoundEar

Aan de achterzijde van het toestel is er een draaiknop waarmee men een alarmniveau kan instellen tussen de 40 en 115 dB(A)
(in stappen dan 5 dB -> 16 niveau’s mogelijk).

Technische specificaties

SoundEar ikoon groen
SoundEar ikoon oranje
SoundEar ikoon rood
afbeelding van het oor in het
groen
Het gemeten geluidsniveau
is binnen aanvaardbare
limieten
afbeelding van het oor in het
oranje
Het gemeten geluidsniveau
nadert het ingesteld
alarmniveau
afbeelding van het oor in het
rood
Het gemeten geluidsniveau
heeft het ingesteld
alarmniveau overschreden
(tekst WAARSCHUWING
verschijnt in de door ons
geleverde toestellen)
Tolerance threshold: +/-1 dB
Dimensions: Height: 28 cm, Width: 28 cm, Depth: 6 cm
Electrical features: Power supply: 24 Volt DC
Measurement parameters: Frequency: 20Hz to 16 Hz
Scope of measurement: 40 dB to 115 dB
Frequency weighing: A-filter
Time weighing: Slow (1 sec)
Deviation: +/- 3 dB